31 Ağustos 2016 Çarşamba

Gazbeton Nedir?

Gazbeton; silisli kum (kuvarsit), çimento, kireç ve su karışımıyla oluşturulan harcın basınçlı buhar altında sertleşmesi ile elde edilen gözenekli bir yapı malzemesidir.

Gazbeton Bileşenleri


Modern dünyanın duvar örgü malzemesi olarak bilinen gazbeton; beton ve geleneksel kagir malzemelere oranla daha hafif olup, ısı ve ses yalıtımı, deprem güvenliği, yanmazlık gibi konularda fark yaratmaktadır.

Gazbeton’un %85’i durgun hava içeren gözeneklerden oluşur. Gazbetona yüksek ısı yalıtımı ve en hafif yapı malzemesi olma özelliğini sağlayan bu küçük gözenekler içine sıkışmış kuru havadır.

Gabzeton Blok


Yüksek teknoloji ile üretilen gazbeton duvar örgü malzemesi olmasının yanı sıra farklı işlevlerde de kullanılmaktadır. Yapı Malzemeleri, Yapı Elemanları (Donatılı), Gazbeton Yapı Sistemi ve Isı Yalıtım Levhaları gibi farklı kullanım alanları mevcuttur. Gazbetona farklı işlevler edinmesi önemli Ar-Ge çalışmaları ile mümkün olmuştur. Bu teknoloji ülkeden ülkeye değişiklik göstermekle beraber Türkiye bu alanda küresel olarak öncü ülkeler arasındadır.

Gazbetonun sahip olduğu bu özellikleri ile inşa edene, kullanıcıya ve doğaya güven vermektedir. Uluslararası dokümanlarda AAC (Autoclaved Aerated Concrete) olarak anılan gazbeton, dünyada ve özellikle Avrupa’da koşulsuz olarak üstünlüğü kanıtlamış ve kabul görmüş bir yapı malzemesidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder