16 Kasım 2016 Çarşamba

GAZBETON ÜRETİCİLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR TÜRKİYE İÇİN HEDEF BELİRLEDİ

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD tarafından düzenlenen SBE16 İstanbul - Akıllı Metropoller Konferansı’na katılarak “Sürdürülebilir Türkiye” için hedeflerini anlattı.

Sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerin, çözümlerin, yöntem ve tekniklerin tartışılarak paylaşılması amacıyla Türkiye’de ilk kez İMSAD tarafından düzenlenen SBE 16 İstanbul - Akıllı Metropoller Konferansı, önemli konu ve konuklara ev sahipliği yaptı.
İMSAD üyesi olan Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği - TGÜB, “Sürdürülebilir Türkiye” için hedeflerini ortaya koydu.

Gazbeton sektöründe yapılan çalışmalardan elde edilen çarpıcı verileri, TGÜB adına katılımcılarla paylaşan AKG Gazbeton İşletmeleri Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Çelikkayalı, “Hammadde ve kaynak kullanımındaki kazanımlar, üretim proseslerinden başlayan “sürdürülebilirlik” yaklaşımımızın önemli bir parçasıdır. Gazbeton üreticileri son 10 yılda dış ambalaj kullanımında % 30 tasarruf sağladılar.  Atık ve fireler “hammadde” olarak kullanıldı, yıllık 40 bin ton su geri dönüşümü sağlandı” dedi.
Yapılan nitelikli çalışmalarla firelerin geri dönüşümünde %61, palet geri dönüşümünde %45, ambalaj geri dönüşümünde ise %44 kazanım sağlandığına dikkat çeken Çelikkayalı “Gazbeton üreticileri, Çevresel Ürün Beyanı-EPD belgesine sahip, çevre dostu, hafif, yalıtımlı ve A1 sınıfı yanmaz ürünler üretiyor ve proseslerini ‘sürdürülebilirlik’ ilkeleriyle yönetiyorlar. ISO 14001 yönetim sistemini uygulayan üreticilerimiz, TÜBİTAK, TTGV, SANTEZ gibi kurumlarla geliştirdikleri projelerle inşaat malzemesi sektörüne de örnek oluyorlar. Ülkemiz adına çok sevindirici bir ilerlemeyi de 2016 yılı içinde yaşıyoruz; Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) için Türkiye’den seçilen tek firma TGÜB üyelerinden biri oldu. Üyelerimizin gerçekleştirdiği nitelikli çalışmalar dünya tarafından da izleniyor, değerlendiriliyor” dedi.


Sektör adına ilk kez bu kapsamda düzenlenen en büyük organizasyonda yer almanın önemine de değinen Çelikkayalı; “TGÜB, gazbeton sektörünün ‘bilgi platformu’ olarak önemli bir misyonu üstleniyor. Üyelerinin ortak deklarasyonu ile 2023 Türkiye’sinde %60 büyümeyi, karbon ayak izini de %8 azaltmayı hedefliyor” diyerek, ev sahipliğinden dolayı İMSAD’a teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder