11 Ekim 2016 Salı

Gazbeton Ürün Çeşitleri 2/4: Yapı Elemanları (Donatılı)

    Yapı Elemanları (Donatılı)

a.    Duvar Elemanları
·         Yatay ve Düşey Duvar Elemanları
Gazbeton Yatay Duvar Elemanları, her türlü betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike yapı karkasının oluşturduğu çerçeve boşluklarında, iç ve dış duvarlarında kullanılabilen donatılı duvar elemanlarıdır. Bu elemanlar, kolon aralarına ya da kolon iç ve dış yüzeylerine monte edilerek uygulanabilir.

Gazbeton Düşey Duvar Elemanları, gerek yapı karkasının oluşturduğu çerçeve boşluklarında iç ve dış duvar olarak gerekse karkastan bağımsız her türlü bölme duvarının oluşturulmasında kullanılabilir.

Yatay ve Düşey Duvar Elemanları farklı işlevlerde ve seçeneklerde mimari cephe çeşitliliği oluşturmaya olanak sağlar. Montaj aparatları ve vinç yardımıyla kolayca ve hızla monte edilebilir. Donatılı Duvar Elemanları, üzerlerine gelebilecek farklı rüzgar ve deprem kuvvetlerini karşılayacak şekilde tasarlanır ve üretilir.
Yatay Duvar Elemanı


·         Taşıyıcı Düşey Duvar Elemanları

Gazbeton Taşıyıcı Düşey Duvar Elemanları, yığma yapıların inşasında kullanılır. Bu elemanlar, yığma yapılarda taşıyıcı iç ve dış duvar olarak kullanılırlar. Deprem Yönetmeliğine göre, Taşıyıcı Düşey Duvar Elemanları kullanılarak yığma yapı inşa etmek mümkündür.

Taşıyıcı Düşey Duvar Elemanı



b.    Çatı Elemanları
Gazbeton Çatı Elemanları, başta sanayi yapıları ve konut tipi yapılar olmak üzere, çatı döşemeleri için üretilen donatılı, taşıyıcı, prefabrike yapı elemanlarıdır. Gazbeton Çatı Elemanları, düz, eğimli, tonoz gibi farklı çatı uygulamalarına olanak sağlar. Diğer Gazbeton Donatılı Elemanları ve yapı malzemeleri ile birlikte tam bir yapı sistemi oluşturur. Her türlü betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike yapının üzerine kolaylıkla monte edilebilir. Kalıp kullanımı gerektirmez, beton kullanımı ise yalnızca panel derzleri ve çevre kirişleri için gereklidir. Üstün ısı yalıtımı özelliği ile çatıların ısı yalıtımı da sağlanmış olur.

Çatı Elemanı



c.     Döşeme Elemanları
Gazbeton Döşeme Elemanları, tüm taşıyıcı sistemlerin ara kat döşemelerin ve teraslarda kullanılmak üzere üretilen Donatılı Yapı Elemanlarıdır. Montaj aparatları ve vinç yardımıyla yerlerine kolayca ve hızla monte edilirler. Gazbeton Döşeme Elemanlarının kalınlıkları üstlerine gelen yüklere ve geçilen açıklıklara bağlı olarak tasarlanır.

Döşeme Elemanı



d.    Lentolar ve Söveler
·         Lentolar
Gazbeton Lentolar, duvar bloklarını tamamlayıcı donatılı elemanlardır. Duvarlardaki kapı ve pencere boşluklarının geçilmesinde kullanılırlar. Duvar blokları ile kullanılması halinde ısı ve buhar geçirgenlik direnci açısından bütünlük sağlar, ısı köprülerini ortadan kaldırır. Yoğuşma ve küflenme gibi olumsuzlukları önler. Lento boyutları, duvar bloklarının boyutları gözetilerek belirlendiğinden montaj sorunu yoktur. Uygulama sırasında Gazbeton Lentoların mutlaka örgü tutkalı üzerine oturtulmaları gerekir. Bindirme paylarının belirlenen ölçülerden az olmamasına özen gösterilmelidir.

Lento



·         Söveler

Gazbeton Söveleri, pencere ve kapı boşluklarını çevreleyen, yapılara görsel anlamda zenginlik kazandıran donatılı tamamlayıcı elemanlardır. Söveler, yatay ve düşey olarak kullanılabilirler. Çevreledikleri pencere veya kapı ölçülerine uygun boyutlarda üretilirler.

Söve

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder